Rękawice do wielu zastosowań
Rękawice do wielu zastosowań są najczęściej i najchętniej stosowanym środkiem ochrony osobistej. Dłonie narażone są na zagrożenia podczas wykonywania prac w wielu branżach, jak również podczas wykonywania prac domowych. Każda para rękawic powinna być dopasowana do wykonywanej pracy, aby zapewnić idealną ochronę i w pełni spełniać swoje funkcje. Rękawice robocze i ochronne można podzielić na 3 kategorie: kategoria I – minimalne ryzyko – w tej kategorii znajdują się rękawice chroniące przed ryzykiem niskiego stopnia, tj.: przed uszkodzeniem naskórka, temperaturą do 50°C, delikatnymi środkami chemicznymi (np. środki czyszczące) czy dłuższym kontaktem z wodą. Rękawice z tej kategorii nie są zalecane do prac w środowisku przemysłowym, kategoria II – średnie ryzyko – w tej kategorii znajdują się rękawice używane w sytuacjach o stopniu ryzyka nieskwalifikowanym jako niskie ani jako bardzo wysokie. Chronią przed uszkodzeniami mechanicznymi, chemikaliami oraz przed temperaturą do 100°C. Rękawice w kategorii II są poddawane niezależnym testom, a dzięki znakowi CE oraz piktogramom na rękawicy, w instrukcji obsługi oraz na opakowaniu mają Państwo pewność, iż rękawice odpowiadają wymogom kategorii II lub wyższej, kategoria III – wysokie ryzyko – w tej kategorii znajdują się rękawice chroniące przed nieodwracalnymi urazami zdrowia i śmiertelnymi zagrożeniami. Zalecane w pracach z substancjami chemicznymi, czynnikami biologicznymi, wysokim napięciu elektrycznym, ekstremalnie niskiej i wysokiej temperaturze (od -50°C do 100°C). Rękawice w kategorii III są poddawane niezależnym testom zatwierdzanym przez Jednostkę Notyfikowaną.
-
FiltrZastosuj
- EN 421:2010
- Gastronomia
- Budownictwo
- Mechanika
-
-
Filtry
-
Sortuj według
Popularność
-
Sortuj według
- Producent
-
Producent
- Rozmiary
-
Rozmiary
-
Normy i oznaczenia
EN 421:2010
-
Normy i oznaczenia
- EN ISO 374-1/Type B 1 produkt
- EN ISO 374-5 1 produkt
- EN 12477 1 produkt
- EN 388 62 produkty
- EN 13594 6 produkty
- EN 407 2 produkty
- 2016/425 2 produkty
- EN 420 6 produkty
- ISO 18889:2019 2 produkty
- ISO 13997 3 produkty
- EN ISO 21420 3 produkty
- EN 16350 1 produkt
- EN 407:2004 10 produkty
- EN 420:2003 37 produkty
- EN 421:2010 1 produkt
- EN 511:2006 1 produkt
- FOOD CONTACT 6 produkty
-
Branża
Gastronomia Budownictwo Mechanika
-
Branża
- Materiał podstawowy
-
Materiał podstawowy
- Kolor
-
Kolor
-
Sortuj według
- Producent
- Rozmiary
- Normy i oznaczenia Wyczyść
-
- EN ISO 374-1/Type B 1 produkt
- EN ISO 374-5 1 produkt
- EN 12477 1 produkt
- EN 388 62 produkty
- EN 13594 6 produkty
- EN 407 2 produkty
- 2016/425 2 produkty
- EN 420 6 produkty
- ISO 18889:2019 2 produkty
- ISO 13997 3 produkty
- EN ISO 21420 3 produkty
- EN 16350 1 produkt
- EN 407:2004 10 produkty
- EN 420:2003 37 produkty
- EN 421:2010 1 produkt
- EN 511:2006 1 produkt
- FOOD CONTACT 6 produkty
- Branża Wyczyść
- Materiał podstawowy
- Kolor