Od
31,27 zł
25,42 zł
Certyfikaty i normy
EN 388
4121X
Kategoria CE
KATEGORIA II
EN 420:2003
+A1:2009
EN 407:2004
X1XXXX
FOOD CONTACT
Parametry
Producent | GUIDE |
---|---|
Kolor | Czerwono-czarny |
Jednostka | Para |
Materiał podstawowy | Elastan, Nylon |
Pakowanie | 6 par w woreczku, 120 par w kartonie |
Opis produktu
Bardzo manualna, elastyczna rękawica ochronna z powłoką nitrylową Guide XLNT™, stanowiąca zarówno barierę przed olejem, jak i doskonałą przyczepność zarówno w środowisku suchym jak i tłustym. Rękawica jest w pełni powlekana, a wewnętrzna część dłoni podwójnie zanurzona, zapewniając odpowiednią ochrona przed cieczami i olejami. Dopuszczona do kontaktu z żywnością. Zatwierdzone do kontaktu z elementami gorącymi do 100 stopni Celsjusza.
- Duży komfort i czucie w końcówkach palców
- Doskonała chwytliwość w zaolejonych środowiskach
- Dobra bariera przeciwko olejom i płynom
- Podwójna powłoka na wewnętrznej części dłoni oraz powłoka całości
- Ciepło kontaktowe poziom 1
- Dopuszczone do kontaktu z artykułami spożywczymi
- Zgodne z certyfikatem Öko-Tex
OCHRONA PRZED:
- Otarcie
- Zadrapanie
- Pęcherz
- Rana szarpana
FUNKCJE OCHRONNE:
- Kompletna ochrona dłoni | Wodoszczelność (EN511)
- Ochrona przed ciepłem kontaktowym poziom 1 (100°C, EN 407)
FUNKCJE ERGONOMICZNE:
- Ścisłe dopasowanie
- Wodoszczelne
- Olejoszczelne
- Mankiet dzianinowy
- Funkcja umożliwiająca wskazywanie na ekranie
- Dobra chwytliwość w stanie suchym | Dobra chwytliwość w stanie mokrym
- Dobry chwyt zaolejonych przedmiotów
- Dobra chwytliwość brudu
ZASTOSOWANIE:
- Budownictwo, prace konstrukcyjne Roboty drogowe
- Samochód i transport
- Logistyka i handel
- Maszyny i urządzenia
- Prace usługowe w nieruchomościach
- Przemysł spożywczy i rybny
Pliki do pobrania
Karty produktu
Szczegółowe parametry
Rodzaj rękawic / rodzaj wykonania | Gauge 18 |
---|
Warianty