Od
236,16 zł
192,00 zł
Certyfikaty i normy
EN ISO 374-1/Type A
AFGJOT

EN ISO 374-5

EN 388
4443D

EN 407
X2XXXX
Kategoria CE
CAT.3
0334

EN 420:2003

EN 511:2006
111

FOOD CONTACT

Parametry
Producent | MAPA |
---|---|
Długość | 45 |
Kolor | Biały |
Branża | Przemysł spożywczy |
Jednostka | Para |
Odporność na | Oleje, smary, podstawowe detergenty |
Pakowanie | 1 para/worek 6 par/karton |
Opis produktu
Rękawice higieniczne z ochroną termiczną do wysokich temperatur, 100% szczelne na płyny-dla przemysłu cateringowego.
SZCZEGÓLNE ZALETY:
- Ochrona termiczna do 250°C* (* od 150°C, produkt może stać się sztywniejszy i może nastąpić zmiana koloru, bez pogorszenia skuteczności rękawic).
- Odporność na oleje, smary i podstawowe detergenty
- Białe/kremowe oznakowanie rękawic odpowiada normom odzieżowym w przemyśle cateringowym
- Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem
Specyficzne cechy:
Długi mankiet (45cm) chroni przedramię podczas manipulowania gorącymi naczyniami.
ZASTOSOWANIE:
Wypieki
- Wyciąganie tac z piekarników
Przemysł spożywczy
- Gotowanie wstępne
Przemysł cateringowy
- Wyciąganie naczyń z nagrzewających się pieców
Samorządy (Żywienie zbiorowe)
- Wyjmowanie elementów z autoklaw i piekarników parowych
- Wyjmowanie elementów z piekarnika
Pliki do pobrania
Karty produktu
Szczegółowe parametry
Materiał podstawowy | Nitryl |
---|---|
Bez silikonu | Tak |
Warianty